27 Σεπ 2013

Wallaby

Τα Wallabies ανήκουν στην οικογένεια των καγκουρό που απαντάται κυρίως στην Αυστραλία και σε κοντινά νησιά. Υπάρχουν πολλά είδη Wallaby, ομαδοποιούνται κυρίως με βάση τον τόπο διαβύωσής τους σε: shrub wallabies, brush wallabies, and rock wallabies. Οι Hare wallabies πήραν το όνομα για το μέγεθός τους και την συμπεριφορά τους που μοιάζει  με αυτή του λαγού.

Όλα τα wallabies είναι μαρσιποφόρα θηλαστικά. Τα μικρά Wallaby γεννιούνται μικροσκοπικά, ανήμπορα, και υπανάπτυκτη. Αμέσως ανιχνεύουν  τα σακουλάκια των μητέρων τους,  στη συνέχεια αναπτύσσονται  και μετά τη γέννηση, συνήθως για ένα-δυο μήνες. Οι νέοι wallabies, όπως τα μεγαλύτερα ξαδέλφια τους καγκουρό, καλούνται joeys. Ακόμα και όταν ο Joey αφήνει το σάκο, επιστρέφει συχνά για να προστατευτεί από κάποιον κίνδυνο.
Wallabies είναι συνήθως μικρού έως μεσαίου μεγέθους θηλαστικά, αλλά το  μεγαλύτερο μπορεί να φτάσει τα  1,8 μέτρα από το κεφάλι μέχρι την ουρά. Έχουν ισχυρά πίσω πόδια που χρησιμοποιούν για να αναπηδούν κατά μήκος σε υψηλές ταχύτητες και να υπερπηδάν μεγάλες αποστάσεις. Όταν  τα wallabies απειλούνται από αρπακτικά ζώα, ή όταν αρσενικά μάχονται ο ένας τον άλλο, επίσης χρησιμοποιούν αυτά τα πόδια για να καταφέρουν ισχυρά λακτίσματα.