30 Αυγ 2012

Annona Muricata



Η graviola είναι ένα μικρό αειθαλές δέντρο με μεγάλα σκούρα πράσινα και γυαλιστερά φύλλα. Είναι γηγενές δέντρο των τροπικών περιοχών της Νότιας και Βόρειας Αμερικής συμπεριλαμβανομένου του Αμαζονίου. Η γκραβιόλα χρειάζεται υγρό και θερμό κλίμα, αρκετό πότισμα και δεν επιβιώνει σε θερμοκρασίες κάτω των 0°C (32F). Λίγος παγετός αρκεί για να την εξοντώσει.
Φτάνει τα 5 έως 6 μέτρα ύψος και στους τροπικούς, καλλιεργείται σε ένα υψόμετρο τουλάχιστον 1000 μέτρα (μπορεί όμως να καλλιεργηθούν και σε υψόμετρο 300 μέτρων και πάνω) πάνω από τη θάλασσα. Δεν επιβιώνει σε λιμνάζοντα νερά, ενώ οι ρίζες της είναι ρηχές. Επιβιώνει σε όλα τα εδάφη, αλλά προτιμά τα πλούσια με καλή αποστράγγιση εδάφη, με pH από 6.1 έως 6.5. Η γκραβιόλα μεγαλώνει γρήγορα και καρποφορεί συνήθως μετά από πέντε έτη.
Εάν φυτέψετε τη γκραβιόλα σε εξωτερικό χώρο, διαλέξτε ένα ηλιόλουστο σημείο και ποτέ σε θερμοκρασία κάτω των 0°C σε χώμα με καλή αποστράγγιση.

Ο καρπός του είναι σε σχήμα καρδιάς, το χρώμα του κίτρινο-πράσινο και η σάρκα του λευκή. Ο καρπός καταναλώνεται ως έχει, σαν χυμός, ή πολτός. Όλα τα μέρη  του δέντρου έχουν χρησιμοποιηθεί σαν φυσικά φάρμακα
.